Vlastní webová stránka

Kvě - 01
2023

Vlastní webová stránka

Dnes je tolik možností na sebeprezentování, že jeden žasne. Nemusíte být přitom žádný programátor, nemusíte se vyznat v IT, nemusíte si dokonce ani moc rozumět s počítačem. Stačí jen umět číst, řídit se pokyny. Výsledek bude jen na vás. Tedy na vašem estetickém cítění.
fotky v pc
Ptáte se, jak se dá vlastní webová stránka zařídit? Jednoduše. Na internetu naleznete několik společností, které vám poskytnou administrativní systém. Stačí si projít recenze na tyto firmy a určitě naleznete nějakou, která vám bude vyhovovat. V recenzích se zaměřte na hodnocení náročnosti práce, složitost ovládání a také na cenu. Každá z těchto firem poskytuje základní balík služeb naprosto (skoro) zdarma a další služby a rozšíření jsou za poplatek. To skoro v závorce znamená, že své stránky budou umístěny pod doménou oné společnosti. Dám příklad. Dejme tomu že se ta firma jmenuje „starone“, a váš výtvor bude pod názvem třeba „dogtrek“. Vaší prezentaci pak naleznete pod adresou: www.dogtrek.starone.cz.
Z počátku vám tento přívěsek k názvu vaší prezentace určitě nebude vadit. Později si budete moci svůj výtvor přeparkovat pod doménu vlastní. Samozřejmě, že nemusíte čekat a doménu si pořídit hned, ale platí se za to. A víte jistě, že se vám bude chtít na vašich stránkách pracovat třeba ještě za půl roku?
Takže doporučuji zahájit dobývání nekonečného internetu co nejjednodušeji a raději se učit vše perfektně ovládat.
Začnete registrací. Po jejím zvládnutí, vám administrativní systém nabídne katalog různých šablon. Každou šablonu tvoří název stránek, nějaké menu a různé fotografie. Na to se moc neohlížejte. Vše lze později při práci zaměnit za vaše texty a fotografie. Pro vás při výběru šablony je nejdůležitější rozmístění jednotlivých sektorů na obrazovce. Vybráno? Tak máte v podstatě hotovo.
zobrazení osoby
Po odsouhlasení výběru šablony můžete začít vyplňovat požadované informace. Zřejmě vás systém vyzve k úpravě kontaktu. Pak se zamyslete, jaké položky budete chtít ve vašem menu. Pomocí menu přepínáte na jednotlivé stránky. Když uložíte své menu, můžete plnit jednotlivé stránky svými postřehy či fotkami. Pokaždé, když jste se svým dílem spokojeni, necháte je zveřejnit pomocí speciálního tlačítka. A je to!
Vaše stránky jsou nyní už veřejné! Gratuluji, zvládli jste to.