Seber se a vstaň

Lis - 01
2017

Seber se a vstaň

Možná i Vy na své cestě životem máte leccos za sebou a už nikdy byste se nechtěl vracet. Ale stále se něco ve Vašem životě děje, viďte? Právě nyní opět řešíte životní situaci, kterou byste už nikdy v životě nechtěl prožívat znovu. V tomto momentě už se nedá vrátit to, co jste zanedbal. Exekuce na krku, ztráta trvalého bydliště. A co teď?

panelák

Chce to rozumnou úvahu!

Nedívejte se na nejbližší větev, kde byste ukončil své trápení. Na to ani nepomýšlejte! Pamatujte, že každá životní situace má východisko! Kolikrát už jste prošel nepříjemnými životními zkouškami. Zanadávejte si, poplačte si, ale hned poté se seberte a odrazte se ode dna, na které jste se dostal jen Vy sám. Vinu za svá pochybení nesvalujte na druhé. Tím rozhodně začněte!

Položte si otázku trvalého bydliště . Kde nyní seženete do občanského průkazu adresu trvalého pobytu? To je totiž v současné chvíli to nejpodstatnější. Musíte dát dohromady dostatečný finanční obnos, abyste se vrátil opět do plnohodnotného života. Ale už se zlou zkušeností, ze které si vezmete ponaučení!

A k tomu potřebujete práci. Přece se nenecháte Vaší situací svést na scestí zlodějíčka. Musíte pracovat. A jak budete žádat o práci, když v občanském průkazu budete mít adresu magistrátu města? Jak se na Vás bude dívat potenciální zaměstnavatel? Určitě bude naplněn pochybnosti o Vaší důvěryhodnosti. Právě proto musíte okamžitě zahájit kroky k získání trvalého pobytu alespoň na papíře.

domy

A jsme u toho, že pomoc druhých je ve Vašem případě na místě. Máte šanci zvednout se a jít dál životem. Vyřešením trvalého pobytu se Vám rázem otevřou dveře k novému životu, který si ale musíte zasloužit.

Možná to bude trvat dlouho, než se opět postavíte na vlastní nohy, ale to za to stojí, nebo ne? Pochybil jste, ale nyní máte jedinečnou šanci vše napravit a žít stejně, jako každý jiný člověk!